Ви сте овде: ПочетакКонкурси

Актуелни конкурси

Министарство културе објавило нове конкурсе за реализацију у 2018.години

Министарство културе објавило нове конкурсе за реализацију у 2018.години.

Више информација на линку:

http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi

Конкурс за нови, девети циклус националног програма „Покрени се за посао“ који спроводи удружење ЕНЕЦА

Право учешћа на конкурсу имају сви грађани који желе да покрену сопствени бизнис, али и они који већ имају регистровано пословање, а желе да га унапреде кроз увођење иновативних и одрживих приступа у пословању, стандардизацију и оптимизацију својих пословних активности.

Детаљније на следећем линку:

https://pokrenisezaposao.rs/vesti/prezentacije-programa-pokreni-se-za-posao-tokom-decembra/

Иновациони ваучери - нова услуга за мала и средња предузећа

Програм је намењен малим и средњим предузећа којима су потребне услуге научноистраживачких институција за решавање техничког/технолошког проблема на који наилази у свом пословању, односно за трансфер научних, технолошких или иновативних услуга које су нове за предузеће. Односно, мала и средња предузећа могу ангажовати јавну научноистраживачку институцију за следеће услуге....

Детаљније на следећем линку:

http://www.inovacionifond.rs/program-inovacionih-vaucera/

Јавни позив за учешће у програму подршке секторима прерађивачке индустрије

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз спровођење Програма подршке секторима прерађивачке индустрије (у даљем тексту: Програм) има за циљ унапређење пословног амбијента и повећање конкурентности ММСП у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четри области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике као први корак у имплементацији дефинисаних стратешких циљева и активности.

Детаљније информације можете пронаћи на следећем линку.

http://ras.gov.rs/kreiraj-zivot/otvoreni-pozivi-konkursi/kreiraj-zivot-javni-poziv-za-ucesce-u-programu-podrske-sektorima-preradivacke-industrije

Јавни конкурси Министарства трговине туризма и телекомуникација

Министарство трговине туризма и телекомуникација објавило је два јавна конкурса од којих се један односи на доделу кредитних средстава за подстицање квалитета туристичке понуде у 2018. години, а други на доделу субвенција и дотација за финансирање пројеката развоја туризма у 2018.години.

Детаљне информације о конкурсима погледајте на следећем линку: http://mtt.gov.rs/informacije/konkursi/

Расписан Јавни позив за - Програм даље подршке развоју МММСП и предузетника у 2016. години

Развојна агенција Србије (РАС) расписала је четврти јавни позив у оквиру Програма Владе Србије „Година предузетништва“. Овога пута ради се о Програму подршке даљем развоју микро, малих и средњих предузећа (ММСП) и предузетника.

program-podrske-mmmsp

Укупан буџет бесповратних средстава намењених корисницима на овом програму износи 70.000.000 динара. Расположива средства се одобравају по пројекту у висини до 50% трошкова пројекта, без ПДВ-а, и то у појединачним износима од 50.000 до 300.000 динара. Средства ће бити рефундирана након завршетка пројекта и достављања извештаја и доказа о завршеним активностима. Рок за подношење пријава је 8. јул 2016. године и могу се финансирати и активности које су започете у 2016. години, а нису завршене до тренутка објављивања јавног позива.

Програм се састоји из три компоненте - Унапређење пословања ММСП, у укупном износу од 43.000.000 динара; Подршку женском предузетништву (15.000.000 дин); Подршку ММСП и предузетницима у недовољно развијеним подручјима (12.000.000 дин). Активности које могу бити подржане овим програмом су мплементације стандарда, сертификација или ресертификација, као и добијање знака производа („CE“ знак, еко-знак, FSC CoC, знак органског производа и сл).

Средства се не могу користити за активности који се реализују у војној и дуванској индустрији, трговини, примарној пољопривредној производњи, финансијском сектору, сектору услуга које нису предмет међународне трговине и организацији игара на срећу и лутрија.

Упутство и сви пратећи обрасци доступни су у електронском облику на сајту www.ras.gov.rs, као и на сајту www.godinapreduzetnistva.rs 

 Јавни позив

 Упутство за Програм даљем развоју

 Образац 1

 Образац 2

 Образац 3

 Образац 4

Министарство Привреде
Norveška ambasada

Завршени конкурси

Јавни позив за доделу бесповратних средстава у оквиру програма подршке интернационализацији привредних друштава...

Јавни позив за доделу бесповратних средстава у оквиру програма подршке интернационализацији привредних друштава, предузетника и кластера погледати овде.

Јавни позив- Програм подршке пословној институционалној инфраструктури

Јавни позив- Програм подршке  пословној институционалној инфраструктури погледати овде.

Јавни позив у оквиру Пројекта подршке почетницима за започињање посла – Start up

Oбавештавамо вас да је данас, 20.04.2016. године, објављен Јавни позив у оквиру Пројекта подршке почетницима за започињање посла – Start up, који ће трајати до 20.05.2016. године.

У прилогу вам достављамо текст Пројекта, као и документацију која је саставни део истог, и то:

  1. Јавни позив за доделу пакета подршке у оквиру Пројекта подршке почетницима за започињање посла - Start-up; 
  2. Упутство за спровођење  Пројекта подршке почетницима за започињање посла - Start-up; 
  3. Пријава за учешће у обукама (Образац 1),
  4. Изјава о прихватању услова за учешће у Пројекту  подршке почетницима за започињање посла – Start up (Образац 2);
  5. Изјава да за исте активности за које конкуришу за доделу бесповратних средстава нису користили подстицајна средства која потичу из буџета Републике Србије, буџета Аутономне покрајине Војводине и буџета јединица локалних самоуправа или донаторских организација (Образац 3);
  6. Пријава за доделу бесповратних средстава (Образац 4);
  7. Захтев за исплату одобрених средстава (Образац 5);
  8. Финансијски идентификациони лист (Образац 6).

Јавни позив је објављен у Вечерњим новостима, као и на сајту Развојне агенције Србије. 

Захтеви са пратећом документацијом у оквиру Пројекта се подносе лично или препорученом поштом најближој АРРА. Предвиђено је да АРРА пружају информације и помоћ у припреми документације за учешће у Пројекту и врше пријем захтева са пратећом документацијом. Пријаве достављене Развојној агенцији Србије ће бити дисквалификоване.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Министарство трговине, туризма и телекомуникација
:

Контакт подаци

Јована Цвијића 20
15 300 Лозница, Србија
015/875-993, 876-096
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.